Ideointia ihmiskunnan parantamiseksi

Blogin tavoitteena on pohtia ja kehittää uusia innovatiivisia ideoita lukijoiden käyttöön ja mikä parasta teen sen täysin ilmaiseksi!

Blogiani lukemalla sinusta tulee takuulla rikas henkseleiden paukuttaja ja luultavasti lähitulevaisuudessa pelailet golfia Roope Ankan kanssa.

 

Jos olet hyvä rivienvälistä lukija saat takuulla minulta ideoita menestyvän yrityksen perustamiseen. Yrityksen miljoonatuloilla saat ostettua unelmiesi auton tai halutessasi rakkaallesi hänen aina toivomansa ja sinun mielestäsi todella turhan 20 000 euroa maksavan kattokruunun. Eipä kestä!

Idea

Ensimmäinen ideani on niinkin mahtava, kuin kotikokkaus kurssi/ravintola. Miksei kukaan ole tehnyt sovellusta, jossa ihmiset voivat katsoa Woltin tai Foodoran tavoin, missä tehdään ruokaa ja voi halutessaan tilata tai mennä syömään tekijän luo ei siis ravintolaan vaan jonkun kotiin! Halutessaan sovelluksessa voisi olla myös mahdollisuus, esim kotitalouksien hävikkiruuan myyntiin. Tämä hävikkiruuan myynti mahdollistaisi kokeilevamman keittiön, koska ihmiset tekisivät mitä oudompia keitoksia. Jos omat oudot sopat ja keitokset ei jostain syystä itselle uppoa niin kyllä joku makuaistin tuhonnut henkilö sen syö.

 

Tiedän, että tässä on jotain ravintola lakeja pieninä esteinä, mutta idean tasolla aivan mahtava. Helsingissä on ainakin ravintolapäivä, niin miksi tätä ideaa ei voisi toteuttaa? Tiedän monta tuttua, jotka tekevät makaroonilaatikkoa kerralla niin paljon, että siitä riittäisi vielä syntymättömille lapsen lapsen lapsillekkin.

 

Ravintola/kurssi palvelu olisi halvempi ja paljon mielenkiintoisempi kokemus kuin normaali ravintola. Ajatelkaa sitä tarjonnan kirjoa, voit saada mitä eksoottisempia ruokia, minkä jälkeen vatsa on kylläinen ja ehkä hieman onnellinenkin. Kyllä vatsaakin pitää hemmotella eikä aina tarjota samaa kuivaa leipää ja hieman homeessa olevaa juustoa.

 

Parasta ideassani olisi se, että ruokia olisi yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Asiakkaat voisivat arvostella ruuan tekijät, ja vuoden lopuksi voitaisiin järjestää Master Chefin tapainen kilpailu, missä 10 parasta pisteiden kerääjää pääsisi Finaaliin. Finaalin pääpalkintona voisi olla esimerkiksi 10 000 euroa tai vaikka jo konkurssin kokeneen Jamie Oliverin paistinpannusetti! (Tarjoushaukalle tiedoksi, että saa Prismasta halvalla). Tämä ruokakilpailu motivoisi ihmisiä avaamaan ovensa omiin keittiöihin ja kokeilemaan välillä uusia ja innovattivisia ruokia. Ehkä samalla syntyisi miljoonia tuottava maustekastike.

Erinomaisen tästä ideasta tekee se, että pääsisi tapaamaan erilaisia ihmisiä ja parhaimmassa tapauksessa palvelua käyttävät ihmiset löytäisivät uusia elinikäisiä ystäviä, kun menisivät syömään ruuanlaittajan asuntoon. Ehkä joku löytäisi elämänsä rakkaudenkin. Jos joku laittaa ruokaa josta saa kylmät väreet eikä kananlihalle meneminen johdu liiallisen suolan käytöstä tai muuten vain kauheasta kokkaamisesta, on hänessä sulhas ainesta! Tämä ruokaideani siis vähentäisi yksinäisyyttä ja lisäisi onnellisuutta. Ehkä syntyvyyskin lähtisi räjähtävään kasvuun?

Loppusanat

Ensimmäisessä blogikirjoituksessani taisin juuri ratkoa ruuanlaiton ja rakkauden salat yhdellä iskulla. Mitä mieltä olet ideastani? Voit kommentoida reseptejä ja toteutusideoita tai mielipiteen että tuhlasinko vain kallisarvoista aikaasi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *