Ideoimalla ihmiset huippukuntoon!

Miten keksin ideani

Olen itse ollut varastolla ennen nykyistä työtäni ja pidin työstä juuri sen fyysisyyden takia. Olihan työ muuten niin älyttömän tylsää ja yksitoikkoista puuhastelua, mutta kunto kasvoi hurjasti. Loppujen lopuksi lähdin varastosta, koska usein tuntui siltä, että koulutettu apinakin voisi tehdä samaa hommaa ja tekisi luultavasti paremmin! Lisäksi palkkapäivänä oli itku silmässä, kun selkä kipeänä huomasi kuinka paljon työtäni arvostettiin.

Nykyisessä työssäni mietin, että miten saisin motivoitua itseäni ja muita työpaikalla olevia möhömahoja liikkumaan. Tämä ajatus lähti siitä, kun huomasin selkäni olevan yhtä käyrä kuin puoliksi syöty rinkeli. Onneksi hetken pohdiskeltuani keksin taas idean jonka johdosta minun pitää naulata yritykseni ovet ja ikkunat kiinni. Ovet ja ikkunat eivät ole suinkaan laudoitettu yritykseni konkurssin johdosta vaan sen takia, ettei rahaa, faneja ja onnenonkijoita tulisi kokoajan toimistooni.

Ideani käytännössä

Ideani on niinkin yksinkertainen kuin jalostettu työpaikkakilpailu. Olen kuullut vaikka mitä pyöräily, kävely ja donitsinsyönti kilpailuja, mutta palkintona on aina ollut hyvää mieltä tai suutakuivattavat proteiinipatukat. Mietin, miksei esimerkiksi vuoden kestävästä työpaikka järjestettävästä hyvinvointikilpailusta voisi antaa esimerkiksi yhtä viikkoa palkallista lomaa, kylpylälahjakorttia tai vaikka matkaa keväiseen Prahaan? Ymmärrän, että palkinto on joidenkin mielestä rahallisesti ja ajallisesti merkittävä, mutta onko oikeasti näin? Epäilijät miettikää esimerkiksi tilintarkastajia, jonka selät ovat kipeämpiä, kuin hammaskivenpoisto ja suupielet osottavat jatkuvasti kohti varpaita, koska työ on niin kovin kovin kovin pitkästyttävää. Lupaan, että tilintarkastajat olisivat tämän vuoden kisailun ja visailun jälkeen niin kovassa kunnossa, että Suomella olisi vihdoin menestysmahdollisuudet lajissa kuin lajissa. Mikä parasta, tilintarkastajan niskakivun syy ei enää ole huono kunto ja konttorityö vaan tusina kultamitaleja aitajuoksusta.

Kaiken tämän lisäksi tämä työpaikalla kilpaileminen parantaisi kaikkien yleistä hyvinvointia, vähentäisi sairaslomia ja onhan se kiva nähdä ettei näytä peilin edessä enää oluttynnyriltä. Jos joku oikeasti sattuukin ideani ansiosta voittamaan olympiakultaa niin vaadin linnanjuhlakutsua ja ehkä pientä patsastakin mieluiten keskustan alueelle.

Tämä urheiluidea on helppo ottaa käyttöön jokaisessa yrityksessä. Uskon, että kun palkinto on tarpeeksi motivoiva niin siitä taistellaan verenmaku suussa, kuin tärkeistä palkinnoista pitääkin! Urheileminen on aina tervettä ja uskon, että terve kilpailu työyhteisön sisällä lisää ystävyyttä työpakailla ja ideointi moninkertaistuu. Ideoinnin lisäämistä perustelen sillä, että pienen happihyppelyn jälkeen kaikki 20 vuotta jumissa olleet niskalihakset ja täysin kyllästyneet aivosolut saavat taas motivaatiota tehdä töitä.

Toimi heti!

Mitä vielä odotat! Taas on yksi yritysidea kehitetty ja tämä yksilö on vielä täysin toteutuskelpoinen. Ideaa voisi kehua niinkin hyväksi, että sillä saadaan Suomen talous ja hyvinvointi kuntoon! Tähän kisailuvisailuun voitaisiin tehdä hienot verkkosivut, missä olisi valmiita kisailupaketteja palkintoineen. Polar tai Suunto myyvät yksinoikeudella isot määrät sykemittareita ja muita härveleitään ja kaikki viisaat suomalaiset sijoittavat näihin yrityksiin ja ostavat voitoillaan vaikka purjeveneen tai kesäasunnon Espanjasta. Tämä idea on niin mainio, että lähtisin toteuttamaan sitä itse, ellen pitäsisi tilintarkastuksesta niin kovin paljon.

Loppusanat

Kiitos lukemisesta. Kommentoihan, millä nauloilla ja laudoilla sait pidettyä kaikki rahasäkit ja kauppamiehet pois toimistosi ovista ja ikkunoista. Voitaisiin hankkia K-Raudasta kimppa alennukset.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *