Älyä kuntolaitteisiin

Treenaamisen tuskaa

Oletko sinäkin sellainen treenaaja, joka käy salilla nostamassa muutaman kerran painoja ja lähtee tyytyväisenä kotiin jäätelöpurkki kourassa? Tämä on ehkä mielelle hyvää liikuntaa, mutta vaa’alla sitten on itku kurkussa. Kuukauden kun jatkoin tätä ”liikuntaa” huomasin, että vaakani oli säröillä. Lisäksi tyttöystäväni huomautti hienovaraisesti, että painoa osoittava viisari pyörii akselinsa ympäri. Minähän en tätä voinut itse todeta, koska keskityin enemmän navastani löytyvän juustonaksun mussuttamiseen.

Motivaatiota teknologiasta

Onneksi olen keksinyt ratkaisun tähänkin lihavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan! Olen kehitellyt idean, mikä mullistaa salilla käynnin ikiajoiksi. Ideani on älypainot ja älylaitteet. Kirjaudut salille tullessasi Googlen tilisi avulla salin tietokantaan ja kaikki data tallennetaan pilveen. Pilvestä salilaitteet hakevat kaikki tietosi painostasi, unestasi, läskistäsi, lempiherkuistasi ja niin edelleen. Tämän jälkeen asiakas lisää liikuntatavoitteensa ja ajan, jolloin haluaa tavoitteen saavuttaa.
 
Kun aloitat treenaamaan, laitteet ja painot kertovat, miten ja millä painoilla harjoittelu olisi parasta aloittaa. Mikä parasta aina, kun onnistuisit yhdessä suorituksessa saisit kiitosta kuntolaitteelta. Nämä Googlea käyttävät laitteet ovat kaiken avain! Et treenaisi enää epätasaisesti vain ylävartaloasi, vaan pääsisit vihdoin kananjaloistasi eroon. Saleilla olisi myös televisioita jotka näyttäisivät, miltä näytän jos jatkan urheilua ja minkälainen pulska lauantaimakkaraa muistuttava pullero minusta tulisi, jos lopetan liikunnan. En todellakaan haluaisi enää palata viinereiden mussutus elämäntyyliini.
edulliset käsipainot

Kisailua ja visailua idean tueksi

Tätä ideaa jalostettaessa tajusin, että tässähän on myös uusi kisailu visailu mahdollisuus. Jos asiakas käy salilla aktiivisesti ja ylittää Googlessa annetut tavoitteensa, voi saada esimerkiksi salilta alennusta tai alennuskoodeja esimerkiksi terveyskauppoihin, proteiinipatukoihin jne. Jos tavoite ylittyy selvästi on tietenkin tarjolla kotipizza kuponki ja jälkkäriksi Arnoldsin donitsi. Onhan elämästä myös nautittava urheilun lisäksi. Salilla voisi olla myös tavoitteita muita kuntoilijoita vastaan, esim kuntopyörä kilpa ja muskeli maraton.
 
Salilla voisi ladata sovelluksen, mistä näkisi oman kehityskäyrän. Käppyrässä voisi näkyä esimerkiksi lihasmassa, rasvaprosentti, käydyt salikerrat ja kuinka paljon käyttäjällä on matkaa päätavoitteeseen eli rasvaiseen ja herkulliseen pizzaan. Sovelluksessa voisi saada myös vertaistukea muilta käyttäjiltä, jos sortuukin joskus ostamaan lakritsia. Itse ainakin ottaisin salille teltan ja makuupussin ja varmistaisin jo kuukauden ensimmäisellä viikolla, että pizzakuponki on minun. 
 
Uskon, että kohta kauppojen ovia pitää suurentaa. Tämä ei johdu lihavien ihmisten rollaattoreista vaan siitä, että kaikkien hartijat olisivat tavarajunan kokoiset. 

Loppusanat

Tämä oli lyhyt ja ytimekäs esittely ideastani ja mielestäni tässä on takuuvarmat menestysmahdollisuudet! Tämä idea on mahdollista toteuttaa nykyisillä teknologioilla, joten tartu toimeen! Jos olet saliyrittäjä tai sinulla on vakiosali missä käyt, niin ehdota ihmeessä lukemaan blogini. Uskon, että jokainen rahaa janoava saliyrittäjä tarttuu syöttiini. Sähköpostin lähettäminenkin on mahdollista, jos halajat ilmaisia mutta kullanarvoisia ideoita.
 
Kiitos lukemisesta ja muista lukea myös toiste.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *