Pannukahvin teko nuotsiossa

Pannukahvi on pelottavan hyvää

Jos olet kahvin todellinen suurkuluttaja, niin kuin tämän blogin kirjoittaja, suosittelen lämpimästi kokeilemaan nuotiolla valmistettua pannukahvia. Kahvi on todella paljon parempaa, kuin töissä tarjottu pannun pohjalle tarttunut Juhlamokka. 

Pannukahvin valmistus on todella helppoa ja kahvia valmistaessasi pääset nauttimaan luonnosta, joka tutkimusten perusteella tekee mielelle ja keholle erittäin hyvää. Miten pannukahvia sitten tehdään ja mitä siinä pitää ottaa huomioon?

Pannukahvin valmistaminen

Pannukahvin valmistukseen tarvitset siihen tarkoitetettua kahvia, kahvipannun ja vettä. Toki nuotiokin olisi hyvä tehdä, että et joudu juomaan kylmä kahvia. 

pannukahvi
Pannukahviksi sopivan kahvin tunnistat siitä, että siinä on pannun kuva

Pannukahvin valmistukseen tarvitset siis seuraavat asiat:

 

  • Vettä
  • Kahvipannu
  • Pannukahviin tarkoitettu kahvi

Pannukahvin valmistu vaihe vaiheelta

 

  1. Laita ensin kahvipannuun reilusti vettä ja laita kansi päälle.
  2. Siirrä kahvipannu nuotioon ja odottele rauhassa, kunnes vesi alkaa kiehua.
  3. Kun vesi kiehuu, siirrä kahvipannu pois nuotiosta ja lisää kahvi.
  4. Kiehauta vettä hieman ja kaada vettä kaatoaukosta mukiin ja kaada mukista kahvi takaisin pannuun. (Tämä auttaa kahvinpuruja sekoittumaan veteen)
  5. Siirrä kahvipannu pois nuotiosta ja anna kahvin hautua rauhassa
  6. Nauti herkullisesta kahvista joko mustana tai punaisen maidon kanssa. (Kahvin kylkeen sopii mikä tahansa herkku)

Pannukahvin nauttiminen

Pannukahvi maistuu aina hyvältä, mutta eräilijänä suosittelen, että nautit pannukahvia sen ansaitsemissa maisemissa. Järvenranta on yksi ehdoton suosikkipaikkani pannukahvin nauttimiseen!

5/5

Pannukahvi vie kielen mennessään!

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *