Nuotio-croisantit

Tikussa valmistuvat croisantit

Croisantit ovat minun mieleeni! Syön niitä lähes viikottain, koska koostumus ja maku sopivat erinomaisesti yhteen! Talvella croisantit valmistuvat uunissa, mutta kesällä pääsen tekemään nuotio-croisantteja, joiden tekeminen on helppoa ja hauskaa! 

 

Jokaisen pitäisi ainakin kerran elämässään ostaa tölkki-croisantteja retkelle. Paketti on todella halpa ja ei vie juuri yhtään tilaa repusta. Croisanttien valmistamiseen nuotiolla ei tarvita neroa, vaan ainoastaan sen verran älykäs, että tajuaa pyörittää taikinan tikun ympärille. Jos tässä onnistuu, niin croisantit ovat jo puoliksi valmiita. 

 

 

Croisanttien valmistaminen nuotiolla

Kun olet vaivoin saanut taikinan pyöräytettyä tikkuun, niin sen jälkeen takinaa kypsennetään hiljalleen tikkua pyöritellen. Pyörittely on erittäin tärkeää, koska muuten croisantti ei valmistu tasaisesti ja voin sanoa, että raaka taikina ei ole mikään makuelämys. Croisantti on valmista silloin, kun se alkaa liikkua tikussa. Kypsentämisen jälkeen voit nauttia tuotoksestasi. 

 

Tikku-croisantin ehdottomia etuja ovat valmistuksen nopeus ja lopputuotteen herkkullisuus. Voin sanoa, että tämä retkiruoka maistuu vauvasta vaariin ja valmistaminenkin on ihan mukavaa näpertelyä!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *